Information om navnet Alfred

I Danmark er der kun 5310 (April 2020) mænd med fornavnet Alfred

Alfred er et såkaldt originalt navn, som ikke er afledt af andre navne. Til gengæld er en lang række navne som Alfredo, Alfreda (pigenavn) og Alf afledt fra Alfred.

Navnet Alfred er sammensat af ordene ”ælf” og ”ræd”, som var at finde i det gamle engelske sprog. I dag er disse ord erstattet af ”elf” og ”counsel” og navnet Alfred må derfor betyde ”at være en alf i råd” eller som det beskrives af amerikanerne: ”wise as a supernatural being”.

Skal man tro astrologien, vil personer ved navn Alfred ofte være praktiske, mådeholdne og mistroiske overfor kvinder. De har stor retfærdighedssans, og er interesserede i alle former for sport, enten som deltager eller tilskuer.

Navnet Alfred er mest brugt i det 18. århundrede, hvor mange blev opkaldt efter Alfred den Store, som var en kulturelt interesseret konge i Wessex 871-899. Alfred den Store kæmpede ustandseligt mod danskerne, som levede i det nordøstlige England.

I dag findes flere institutioner med navnet Alfred, eksempelvis Alfred Universíty i New York, Alfred-Wegener-Institutet i Tyskland, som laver polar- og havforskning samt Alfred Hospital i Australien. Og en højkvalitets champagne har endda fået navnet ”Alfred gratien”.

Email Alfred